Välkommen

I Ett Hus

torsdag 31 mars 2011

Operation..

Hej allihop!
Nu ska jag försöka att ge mej på en uppdatering.. ;)
När vi tog bort tejpen på benen som höll upp dom för sträckning så var lyckan total! Hon sken upp som en sol och gjorde nästan glädjeskutt där i sängen. Vi fick bada för att få bort limrester, hon ville INTE upp ur vattnet! När vi kunde sätta på byxor och stumpor igen och kunna få komma ner på golvet och KRYPA så blev hon jätte nöjd och glad. Sen åkte vi hem för att ladda för morgonen efter skulle vi åka ner till Göteborg.

 Inge nöjd..
Skönt att kunna få röra lite på sig igen!

När vi kom ner till Göteborg på torsdag fick vi information osv. På kvällen skulle vi bada och tvätta av henne med steril tvättsvamp, två gånger med två timmar mellan. Sen på morgonen fick vi bada henne igen. Som tur va så var dottren första pasient på morgonen, för de måste ju vara fastande innan de sövs. Så vi märkte inte så mycket av att hon var hungrig.
När vi kom ner till röntgen skulle de söva henne. De försökte sätta en "infart" i handen utan att lyckas, så då tog de fram masken ist. Detta kommer inte gå tänkte jag. Men hon bara satt där i mitt knä hur lugn som helst och fick masken mot ansiktet och tillslut somnade hon. Då fick vi gå tillbaka till avdelningen igen. Usch vad jobbigt det var att lämna henne där.. Klockan var då ca. 09.30. De ringde från uppaket och sa att vi kunde komma när klockan va 12.45. Operationen hade gått jättebra och hon hade inte förlorat mycket blod. Det gick ju som sagt inte att göra en utvändig operation då hon var för "gammal". Men läkaren sa att om det hade upptäckts lite tidigare så hade det inte behövts öppnas för att rätta till. Så då känns det som om läkningen kommer att gå bra.
När vi satt på uppvaket började hon att kvälja sig så hon fick nån medicin som skulle dämpa illamåendet. Efter två timmar vaknade hon till riktigt. Så då fick vi gå till avdelningen igen. Efter ett tag kräktes hon upp det lilla vattnet hon hade druckit, så då fick hon dropp. Sen  sov hon till och från hela dagen, kvällen och natten.
Helgen gick, hon ville inte äta eller dricka värst mycket. Hon hade hög feber och hängig. Men hela familjen va sjuka på samma gång. Alla hade feber och va förkylda så de trodde att det berodde på det. Men de tog blodprov för att dubbelkolla så att det inte var något bakteriellt. Vilket det inte var. :)
På måndag skulle det läggas plast på gipset, så att det blir mer tåligt. Fanns många färger att välja bland men vår dotter fick lila.. ;) Hon gillade inte alls när de la på plasten men hon var ju fortfarande lite öm. Sen fick vi äntligen åka de där 3 timmarna hem igen!
När vi väl kom hem så blev hon mycket glad! Det första hon gjorde var att peka på brödpåsen som låg på bänken. Så hon åt upp en smörgås och ville ha mer.. :) Sen dagen efter va allt i stortsett tillbaka till det normala. Hon äter bra igen. Hon har anpassat sig mycket bra,  men visst är det jobbigt ibland. Speciellt nu när hela familjen är förkylda och hostar massor.. Men vi är iaf hemma!!
 Här har vi nyss kommit ner till avdelningen efter operationen.
 Såhär är hon gipsad.
 Såhär ser det ut med plast på gipset.
Väl hemma så kan man leka och vara sig själv igen. :)

Nu ska livet börja på nytt här hemma, och jag längtar tills det blir lite varmare ute.
Idag kommer min mormor och morfar på besök. :)

Ha det så bra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar